OM FREDERIK IX STUDIOS

 

Frederik IX Studios är ett danskt smyckesmärke som har vuxit ur en fascination för den danska kungen Frederik IX.

Konung Frederik IX hade en klassisk stil. Han älskade livet till sjöss och var som andra riktiga seglare dekorerad med tatueringar som han var stolt över och gillade visa. Kung Frederik IX var känd som folkets kung. Han rörde sig bland alla slags människor – på barer i Nyhavn, med stammar i Afrika och på kungliga fester i kungahuset.

Kungen och hans svensk-födda drottning: Drottning Ingrid, blev en symbol för visionära monarker. De grundade ett samhälle och skapade relationer mellan det kungliga universum och den danska befolkningen. Ett uppdrag som har byggt en bro från det gånga till nuet och bidragit med stor inspiration till Frederik IX Studios smyckemärke.

På Frederik IX Studios inspireras vi av Kung Frederik IX liv och värderingar. Vi har skapat ett varumärke med en historia som vi vill bjuda in dig i – och vårt hopp är att du kommer att bli fascinerad av smyckenas stil och detaljer.

Vårt designuniversum kommer från skandinaviska rötter, men är kryddat med ett internationellt tillvägagångssätt för trender och design. Vi är baserade på dansk kvalitet, och alla smycken är handgjorda.

Vi hittar också inspiration i tidigare historiska perioder, det underjordiska och de senaste trenderna, vilket återspeglas i våra eleganta och solida smycken.

Majoriteten av våra smycken är unisex och de är avsedda för prydnads- och detaljorienterade individer. Vår vision är att designa tidlösa smycken som vädjar till alla.

Våra tidlösa, eleganta och solida mönster har oändliga möjligheter att komplettera ditt personliga utseende och stil. Smyckena kan användas vid alla tillfällen.

På Frederik IX Studios strävar vi alltid efter att använda de bästa materialen och vi offrar inte vår kvalitet. Alla smycken är därför gjorda av 925 Sterlingsilver, 14 och 22 karat guld. Alla våra stenar har en unik historia och är noggrant utvalda, detta är varför alla våra naturstenar har sitt eget unika utseende.

Alla skall ha möjlighet att äga en produkt från Frederik IX Studios.

 

Frederik IX Studios

Kong Frederik IX